A Kubota bemutatta legújabb önvezető és elektromos hajtású gépeit

A Kubota bemutatta a „Dream Traktort” („Álom Traktort”) a Kubota alapításának 130. évfordulójára rendezett kiállításon.
2020. Január 15
.

A Kubota bemutatta az „X traktort”, a legújabb koncepció traktorát egy termék kiállításon Kiotóban. Fél évszázada mutatták be az első koncepció traktort a Japán Világkiállításon Oszakában, ennek évfordulójára való megemlékezésképpen lerántották a leplet legújabb tervezésükről, ami a cég alapításának 130. évfordulója is egyben. Az elektromos, mesterséges intelligenciával felszerelt traktor teljesen önvezető módon működik. A Kubota ezzel egyértelmű iránymutatást adott arra vonatkozóan, hogy számukra merre vezet a mezőgazdaság jövője technológiai szempontból. A gyár továbbra is komoly erőforrásokat fektet a termékek fejlesztésébe, hogy a mezőgazdászok naprakész, jól használható okos technológiával nézhessenek a jövőben felmerülő problémák elébe.

Célok

Japánban mialatt számos mezőgazdász hagyja abba a munkát idős kora miatt, továbbra is nő a mezőgazdasági iparág a technológiai fejlesztéseknek köszönhetően. Annak érdekében, hogy a mezőgazdászok olyan problémákat is gond nélkül leküzdhessenek, mint a munkaerőhiány vagy a nem hatékony munkavégzés, sürgősen be kell vezetni az agráriumba az okos technológiákat.
 

Az AGRIROBO traktorok bemutatása óta (2017) a Kubota tovább növelte az önvezető mezőgazdasági gépeinek számát. A gyár tisztában van azzal, hogy a modern mezőgazdászok igénye egyre tovább növekszik az okos technológiák mezőgazdaságba bevonása iránt, ennek az igénynek a kielégítésére irányuló program része az új koncepció modell is, ami számos olyan fejlett technológiát tartalmaz, mint a mesterséges intelligencia (AI) vagy az elektromos hajtás. 

Az olyan technológiák, amik a labor-saving és a precíziós gazdálkodás irányába mutatnak, továbbra is kiemelt szerepet játszanak a Kubota kutatási és fejlesztési terveiben, mivel számos helyen, így japánban is kiemelkedő probléma a mezőgazdászok öregedése és a munkaerőhiány. A Kubota arra törekszik, hogy élelmezés révén megteremtse a jóléti társadalmat azáltal, hogy hatékonyan biztosítja a piacok által igényelt mezőgazdasági termékeket, jövedelmezőbb jövőt biztosít és csökkenti a környezetre gyakorolt terheket.

Az új, “X-traktor” legfőbb jellemzői:

Futurisztikus formatervezés

Az önvezető és elektromos technológia lehetővé teszi az újfajta műszaki felépítést, ezáltal a különleges formatervezést.

A traktor formájának finom vonalvezetése jól követi az eddigi Kubota traktorokra jellemző formákat, ami a környezettel levő jó kapcsolatot, harmóniát kommunikálja.

Teljesen mesterséges intelligencia vezérelt.

Számos fontos adatbázis áll rendelkézre, mint az időjárási adatok vagy a növekedési értékek, a mesterséges intelligencia ennek megfelelően választja ki a legideálisabb működést, és megfelelő időben hajta végre a feladatokat. Célunk a teljes felügyeletmentes működés. A működés közben gyűjtött környezeti adatok automatikusan megoszthatók a többi géppel, így még optimálisabb működést lehetővé téve.

Teljes elektromos működés méginkább környezetkímélő működést tesz lehetővé

100% elektromos energián alapuló működés a lithium-ionos akkumulátorok és napelemeknek köszönhetően. Továbbá a teljes elektormos működés a zéró kibocsátás és a ökológiai lábnyom lecsökkentésében is fontos szerepet játszik.

Egy gép eltérő feladatokra.

A négykerekes hevederes hajtás stabil meghajtást közlekedést eredményez még vizes talajon valamint extrém környezeti tényezők esetében is.

A négykerekes hevederes hajtás az optimális teljesítmény érdekében változtathatja formáját, hogy a traktor magasságát a lehető legjobb magasságon tartsa. Azokon a területeken, ahol nagyobb tapadófelületre van szükség, a traktor magassága csökken, így a súlypontja közelebb kerül a földhöz, ennek köszönhetően megnő a tapadása is. Továbbá olyan esetekben, ahol a traktornak magasban kell munkát végeznie, a traktor magasságának növelésével elérhető a clearance from the ground növelése is.

A kerekekbe épített “in-wheel” motor lehetővé teszi a kerekek fordulatszámának hihetetlenül gyors változtatását, így kifejezetten kicsi kanyarodási átmérőt elérve a különféle tulajdonságú terepek számára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(“Dream Tractor” a ‘70-es Világkiállításon)

A „Dream Tractor” -t a Kubota Pavilonban, az 1970-es osakai világkiállításon mutatták be olyan korszerű technológiákkal felszerelve, amik nagymértékben hozzá járulnak a vezető kényelméhez és a könnyebb kezelhetőséghez.

 

 

 

A Kubota bemutatta az elektromos traktorok és a kompakt építőgépek prototípusát

A kivitelezhetőség tanulmányozása a dízel utáni európai piacon

A Kubota Corporation bemutatta a jelenleg fejlesztés alatt álló elektromos traktorok és kompakt építőipari gépek (mini kotrógépek) prototípusait a kiotói termékkiállításon. A Kubota folytatja a helyi felhasználók igényeinek folyamatos elemzésével.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. A fejlesztés céljai

  • Jelenleg a Kubota egyik fő termékkategóriája a dízelmotoros mezőgazdasági gépek. Az elektromos járművek globális térnyerésére adott válaszként azonban a Kubota új, jövőbeli lehetőségeket előkészítve elektromos meghajtású gépeket fejlesztett, például motorokat, transzformátorokat és akkumulátort.

 

  •  Időközben a Párizs városi hatóságai bejelentették, hogy 2024-ig fokozatosan megszüntetik a dízelmotorokkal hajtott autók használatát a fővárosban. Tekintettel a dízelmotorok használatának betiltására  irányuló gyorsított lépésekre, Európán belül és kívül, a Kubota úgy döntött, hogy prototípus modellként kompakt traktorokat gyárt a helyi felhasználók igényeinek kielégítése végett.

 

  • Ugyanakkor, a Kubota készített egy építőipari gép prototípust is, amely tartalmazza a létfontosságú elektronikai berendezéseket amelyek a traktorjaikban is megtalálhatóak, felkészülve a dízelmentes ultra halk építőipari gépek fejlesztésére.

 

  1. A prototípusokról

 

      Traktor

    

 

 

 

 

 

 

       Kompakt építőipari gépek

      

 

 

 

 

 

 

 

  1. Jövőbeli tervek
  • A Kubota idén megkezdi a traktorok tesztelését Franciaországban.
  • Kubota azt tervezi, hogy hamarosan elindítja az elektromos traktorok és az elektromos kompakt építőipari gépek gyártását, miután sor került tesztelések és értékelések elvégzésére.

 

 

 

A Kubota Corporation-ről

A Kubota Corporation 1890 óta vezető szerepet tölt be a mezőgazdasági és építőipari gépek, valamint az ipari motorok gyártásában világszerte. A Kubota Japánban, több mint 110 székhellyel megtalálható, Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában. A cég bevétele 2018-ban elérte a 17 milliárd dollárt is. Noha a mezőgazdasági erőgépek a Kubota elsődleges terméksorozata, a Kubota más termékek változatos portfólióját is gyártja.
Beleértve a városi vízszűrő és öntöző rendszereket, a cső gyártást, tetőfedést, valamint a földalatti szeleprendszerek telepítését is.

Küldetésünk


Küldetésünk, a „A földért, az életért”, az elkötelezettségünkről szól a Föld természetes környezetének megőrzése iránt, miközben elősegíti az élelmiszer- és vízellátás megteremtését, amely létfontosságú a társadalmi igények kielégítéséhez, mivel népességünk továbbra is csak növekszik. Ezt a küldetést minden alkalommal megvalósul, amikor egy Kubota traktor betakarítja a földet, hogy életet fenntartó termést nyújtson, vagy amikor az építőipari munkagépek ásatásokat végeznek a vízkészletek szállítása érdekében. A Kubotával kapcsolatos további információkért kérjük, látogasson el a www.kubota-global.net vagy a www.kubota-eu.com webhelyre.