Megérkezett az új M7003 széria!

A Kubota elhozta nekünk a nyers erő és a modern technológia tökéletes kombinációját. Ez az új M7003 mezőgazdasági traktor széria. A széria kifejezetten az európai gazdaságok igényeire lett szabva, de gyártásában a japán csúcstechnológia és jól ismert precizitás köszön vissza. Ezért is tudja biztosítani a Kubota az 5 év gyári garanciát. 

 

Mitől kiemelkedő kategóriájában ez a széria? 

 

  • Rugózott mellső híd és fülke - csúcson a kényelem 

Az új, M7003 széria fülkéje különböző változtatásokon ment keresztül annak érdekében, hogy vezetője még nagyobb kényelemben dolgozhasson. Ez a fülke rendkívül kényelmes munkaállomást biztosít minden traktoros számára. Az új, tágas fülkét a vezető szükségleteihez tervezték. Ez az a hely, ahol tartósan, elfáradás nélkül dolgozhat bárki.A tágas, ergonómiai szempontok alapján precízen megtervezett fülke megfelel minden traktoros igényeinek. Az egyik legnagyobb méretű fülke ebben a kategóriában. Kiemelkedően tágas helyet és kényelmet, valamint jól átgondolt kezelési munkafolyamatot és kiváló kilátást biztosít minden irányba. Az új, teljesen LED-es munkafényszórók biztosítják ugyanezeket a tulajdonságokat még éjszaka is. A fülkében a vezérlőkar és a joystick megvilágításáról az új, nagy teljesítményű fedélzeti lámpák gondoskodnak. 

Új, kiváló minőségű anyagokat használtak a belső kialakításánál és a fülkét olyan továbbfejlesztett légkondicionáló rendszerrel szerelték fel, melynek 25%-kal megnövelt légárama van. Az új, kárpitozott prémium Grammer ülés magasabb komfortot és jobb rugózást biztosít, mint elődje, valamint a nagyobb kartámaszok is a kezelő kényelmét szolgálják. Ezenkívül a jobb hangszigetelés alacsonyabb zajszintet eredményez a fülkében. A két elektromosan állítható és fűthető külső visszapillantó tükör biztosítja, hogy nedves körülmények között, 0 fok alatti hőmérsékleten is tiszta képet kapjon hátulról. Természetesen a fülke a kezelő biztonságát jelentő FOPS tanúsítvánnyal rendelkezik.

A traktor nagy teherbírású, rendkívül robusztus első tengellyel van szerelve. Ez és a fülke rugózása védi mind a kezelőt, mind a gépet. A traktor két különféle rugózási rendszerrel is szerelhető: mechanikus vagy levegős felfüggesztéssel. (A fülke opcionálisan rugózás nélkül is rendelhető.)A fülke rugózás (rugó útja +/- 45 mm) megbízhatóan elnyeli a kemény ütéseket mind közúti, mind szántóföldi körülmények között. A vezetőfülke felfüggesztése órákon át biztosítja a kellemes utazást és a stresszmentes munkát.Ha ekével vagy homlokrakodóval dolgozik, lehetséges az első tengely automatikus és intelligens vezérlése. Az első tengely rugózása ki is kapcsolható.

Továbbá a rugózott mellső tengely felfüggesztésnek köszönhetően a traktor megnövekedett tapadó képességgel rendelkezik, ami különösen előnyös nehéz talajmunkáknál.

 

  • Több, mint 8 tonna önsúly - stabil munkavégzés minden körülmény között

Az M7003 kategóriájában az egyik legnehezebb erőgép, nehéz munkakörülmények között is biztosan tudja a talajra leadni a teljesítményt.

 

  • 110 l/min teljesítményű CCLS zárt hidraulika rendszer - Több munkafolyamat egy időben 

Az M7003 hidraulika rendszere kiváló teljesítményű, amivel olyan munkagépek működtetése is gyerekjáték, amelyek olaj igénye magas. A zárt rendszernek köszönhetően precízen irányítható a hidraulikus olaj áram és nyomás. Több munkafeladat egyidőben való végzése is problémamentes.

Az M7003 prémium modelljei zárt hidraulika rendszerrel és terhelés érzékelős, változó szállítású (110 l/min), axiáldugattyús szivattyúval vannak ellátva. Négy elektronikusan vezérelt hidraulikus kiadó szelep tartozik az alap felszereltségbe. Opcionálisan akár két további szelep is elérhető. A Power Beyond csatlakozás is elérhető a munkagépek magas liter teljesítmény igényének vezérlésére. A Kubota standard modelljei nyitott hidraulika rendszerrel, valamint három mechanikus vezérlésű hidraulika kiadó szeleppel rendelkeznek. A negyedik kiadó szelep választható opcióként érhető el. A 110 l/min CCLS technológia opcióként minden M7003 alap modellben elérhető.

Nem számít, melyik modellt választja: mindkét hidraulika változat garantálja a sokoldalúságot.

Az új „swap valve” funkció lehetővé teszi a Kubota Premium traktor különféle szelepeinek és vezérlő karjainak könnyed összehangolását, s hozzájárul a kezelő kényelméhez. Egy másik gyakorlatias tulajdonság az új „Multi speed Control” funkció, amely a kormányzási áttételek beállításával sokkal könnyebbé teszi az olyan irányítási manővereket, mint a fordulók vagy a homlokrakodós munkák.

 

  • Automata powershift sebességváltó 30/15 - lehetőségek széles tárháza

Az automata powershift sebességváltónak köszönhetően biztosan megtalálja a munkafolyamat számára megfelelő sebességet a sebességváltó széles tartományából. Az M7003 már korábban bizonyított powershift sebességváltója hat váltó fokozatot és öt szinkronizált tartományt tartalmaz, ami 30 előre- és 15 hátrameneti fokozatot biztosít a standard változatbanAutomatikus módban a sebességváltó a motor terhelésétől függően váltja a sebességeket. Önnek csak a műszerfalon vagy a K-terminál erőátviteli vezérlő panelen kell megadnia a szükséges sebességváltási tartományt. Most már nem is kell gondolnia a váltásra, figyelhet az Ön előtt lévő útra. A váltó viselkedését a sebességváltó-kezelő rendszer segítségével is beállíthatja, amely hatalmas előnyt jelent a termelékenység és a kényelem szempontjából.

 

Az M7003 Premium KVT modell csúcsminőségű KVT sebességváltóval van felszerelve. A teljesen automatikus motor-sebességváltó menedzsment a haladási sebességhez és a lehető legalacsonyabb fogyasztáshoz tökéletesen illeszkedő áttételt biztosít. A KVT-vel a motor mindig ideális teljesítmény tartományban működik a munkagéptől és az üzemi körülményektől függően. Mivel a traktort mindig az ideális motor fordulatszámmal használjuk, a munkateljesítményt optimalizáljuk és az üzemanyag-fogyasztást minimalizáljuk. A KVT szoftver lehetővé tette a többfunkciós joystick még jobb reagálását, valamint a traktor jobb gyorsulását és lassítását. A sebességtartomány 0,05 és 50 km/h közé való kiterjesztése és az elektrohidraulikus irányváltó egység fejlesztései még inkább mozgékonnyá teszik a traktort.

Különböző módok és lehetőségek

A közúton való haladáskor a KVT a multifunkciós karon vagy a gázpedálon keresztül is működtethető. Ezzel egy időben a gyorsulási magatartás és a motor jellemzői a K-Monitor segítségével beállíthatóak. A sebességtartó automatika a traktor sebességét állandó értéken tartja. Az előre beállított értékek két előremeneti és két hátrameneti sebességre alkalmazhatók.

 

  • Xpress restart funkció - egyszerű kezelés 

Az új sebességváltó szoftver még nagyobb vezetési kényelmet biztosít. Az új „Xpress restart” funkcióval a kezelő közvetlenül a fékpedál megnyomásával vezérelheti a fő tengelykapcsolót. Ez lehetővé teszi a traktor leállítását a tengelykapcsoló benyomása nélkül, így biztosítva maximális kényelmet és termelékenységet.

 

  • Változtatható áttételű kormányzás - könnyű irányítás 

Az M7003 széria modelljeivel a változtatható áttételű kormányzásnak köszönhetően könnyebb a táblavégi manőverezés végrehajtása, illetve a rakodási munkák elvégzése is. Emellett közúti közlekedésnél nagyobb sebességnél kevésbé érzékeny, ennek köszönhetően stabil és biztonságos a szállítási folyamatokhoz.
Ez a funkció kizárólag a Premium kivitelű modelleknél elérhető.

 

  • Eco drive / alacsony motorfordulatszám szállításnál - megtakarítás az Ön zsebében! 

Az ECO mód automatikusan növeli a hatékonyságot, például szállítási feladatok során. ECO üzemmódban az áttételi arány úgy lett megtervezve, hogy a végső 50 km/h sebességet csökkentett motor fordulatszám mellett érjük el. További kedvező mellékhatás a csendesebb fülke, mivel a motor fordulatszáma alacsonyabb, mint 2000 ford/perc ebben az ECO üzemmódban.

 

A traktor felszereltsége bővíthető frontfüggesztéssel is, ami egyszerűbbé teszi az olyan könnyű munkákat, mint a szállítás vagy permetezés. Továbbá Premium modelleknél elérhető a TIM rendszer és az ISOBUS felszereltség is. 

 

További műszaki információkat itt találhat.


Az M7003 széria modelljei 2020. júliustól elérhetőek.


Ha felkeltettük érdeklődését, vagy bármilyen kérdése van, keresse bizalommal területi értékesítő kollegáinkat!