"Gyakorlatilag elpusztíthatatlan!"

 

Nemrég kaptuk egyik nagyon kedves vásárlónktól az alábbi történetet, amit ezúton is nagyon köszönünk! Kívánjuk, hogy a traktor továbbra is ilyen jó társa legyen a munkában!

Ezekből az eseményekből is kiválóan megállapítható, hogy a Kubota megbízhatósága nem csak a munkafolyamatban érhető tetten! 


Ha nem gond, folytatnám a történetem a Kubotával kapcsolatban.


Most már egy éve használom a Kubotát a legkülönbözőbb munkákra, de be kell vallanom, nemrég felborultam vele. Korábban már megpördültem egy kínai traktorral, de azt 3 bordám, a kulcscsontom és 400.000.- forintom bánta, annyi volt a javítási költség. No meg két hónap táppénz és két műtét. 

Most én voltam a figyelmetlen, mert úgy akartam megfordulni egy meredek partoldalon, hogy a permetezőgépet 170 liter vízzel magasra emeltem, így a súlypont annyira megemelkedett, hogy borítékolható volt: ebből bizony baj lesz. 

Amikor éreztem, hogy borulunk, a teljesen sík padlónak köszönhetően úgy léptem le róla, mintha csak egy lépcsőfokról tettem volna. A masina érzékelte, hogy már nem az ülésben terpeszkedem és azonnal leállt a motor. A kezdeti ijedség után a szomszédok segítségével nagy nehezen talpra állítottuk, telefonáltam a feleségemnek, hogy ebből a permetezésből nem lesz semmi és azon gondolkodtam, hogyan fogjuk bevontatni a telephelyre a Töfikét. Levettem a motorházfedelet, néztem, mi tört el, de semmi különöset nem láttam. "Egy próbát megér" alapon megpróbáltam beindítani és legnagyobb megdöbbenésemre ugyanúgy indult, mint máskor. Járattam pár percig, hallok e valamilyen furcsa hangot vagy bármilyen abnormális jelet, de ő csak békésen duruzsolt. 

Ha leesünk a lóról, azonnal vissza kell ülni rá szabályt szem előtt tartva gond nélkül befejeztem a permetezést. 

Egy héttel később érkezett a szervizes, aki elvégezte a kötelező olaj és szűrő cseréket és mivel tudta, hogy borultam, alaposan átnézte a masinát, majd közölte, hogy azon kívül, hogy behorpadt a motorháztető egy tenyérnyi darabon, az ég világon semmi baja, használjam egészséggel. A döbbenetnél csak az örömöm volt nagyobb.

Szóval aki ilyen kategóriájú gépet keres, bátran ajánlom, mert nem csak hogy megmentette a testi épségemet azzal, hogy minden kezelőszerv a sárvédőbe van integrálva, így teljesen sík a padló, a védő mechanizmusnak és a masszív konstrukciónak köszönhetően, gyakorlatilag ELPUSZTÍTHATATLAN!
 

Reider László

Szabóvári Pince

Somló