Kubota M7 széria bemutató 2014, Párizs

2014. szeptember 25-26-án a Kubota körül forgott egész Párizs, ugyanis bemutatták Európának a Kubota M7-es szériát. Az M7-es széria 3 új tagja az M7.131 az M7.151 és az M7.171 3 teljesítménykategóriában 3 típusváltozatban lesz elérhető a gazdák számára. A típusváltozatok közül még egyelőre nem tudni, hogy melyek lesznek a magyar piacra szánt gépek, de az biztos, hogy egészen 170 lóerőig bővül 2015-től a Kubota mezőgazdasági gépkínálata.

 

25-én délután kezdetét vette a 2 napos bemutató sorozat, ahol a Kubota Európai vezetői egy japán hagyománynak megfelelően "szaké töréssel" ünnepelték az új szériát. 

 

 

  Ezt követően bemutatták 4 fal között az M7-es szériát, ahol közelről szemrevételezhettük a széria legnagyobb tagját, az M7.171-es típust. VIDEÓÉRT KATTINTSON IDE! Az új design mellett elsőre szembetűnt az AdBlue tartály, így a részecskeszűvővel együtt a traktor már teljes egészében megelelel a Tier4-es normáknak.

 

A GX-eknél megszokott külső hátsó 3 pont kapcsolót kiegészítette az új szériákon a TLT kapcsoló is. Az új traktorok adott típusváltozatban elérhetőek lesznek 540/540E/1000/1000E TLT változatban is és minden szempontból nagynak nevezhetőek, nem beszélve a 9000 kg-os emelési kapacitásról.

Fontos kiemelni az új K-VT névre hallgató fokozatmentes váltót is, mely szintén csak adott típusváltozatban lesz elérhető. Rugózott hidas kivitelben úgynevezett ECO módban 50 km/óra sebesség érhető el, a hagyományosan elérhető 40 km/órás sebesség mellett.

Az izgalmak a második napon kezdődtek, mikor a szántóföldön is bemutatták az új M7-es szériát munka közben. A bemutatóra érkezve egyből sárgába borult a határ. A szántóföldi bemutatók során a Kubota mezőgazdasági gépvonalára fekették a hangsúlyt, így M-szériás gépek vonultak fel Kubota munkagépekkel. A bemutatón tehát többségben Európai piacra szánt M-szériás gépek voltak, de minket leginkább az új M7-es széria érdekelt, a bemutatót pedig nem szavakban, hanem képekben szeretnénk mi is megmutatni, így a rendezvényről készült képeket az alábbi fotóra kattintva tekinthetik meg

A teljes képanyag a Két-Kata Kft tulajdonát képezi, kéretik nem visszaélni velük. Köszönjük!